سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۰۳

دلایل اصلی در بالا بردن باروری شتر مرغ

۳۷۹ بازديد
زاد و ولد یک عدد از قسمت های اساسی در مزرعه داری تجاری می باشد ٬چه در تراز بزرگ باشد و یا این که کوچک .جوجه شدن تخم ها بستگی به شرایط پرنده ها مولد دارد .درصد تخم های بی نطفه در شترمرغ مولد در مقایسه با طیوران اهلی دیگر بسیار می باشد . در درحال حاضر حاضر متوسط تخم بی نطفه در آمریکا 42 درصد که این مقدار در اروپا اندکی کمتر هست . همین مسایل تاثیر فراوانی روی بازار فروش دارااست . در این فصل به بحث در موضوع برهان ها موثر در بالا بردن باروری شتر مرغ می پردازیم که از لحاظ اقتصادی- تجاری حائز اهمیت است . اختلال ناباروری بخش اعظم حالت موردی داراست . این نقص‌ را میتوان سوای شکستن تخم مرغ ها تشخیص اعطا کرد که رویکرد آن را اصطلاحاً Canding می گوییم یعنی این که تخم را در پیش‌روی نوروروشنایی قرار می دهیم . در این صورت تخم های فارغ از نطفه ٬شفاف چشم می شوند البته در صورتیکه در آن سلول تخم (germ cell) وجود نداشته باشد . رویکرد تابیدن روشنایی و نوروفروغ برای تشخیص نطفه دار بودن Canding در روز چهاردهم انکوباسیون چهره می گیرد . اما تشخیص تخمهای بی نطفه (که هیچ در آن سلول تخمی وجود نداشته )از تخم هایی که جنین در آن مرده می باشد ٬مهم می‌باشد . برای تشخیص این مطلب تخم ها می بایست پس از انکوباسیون به سرعت آزمون شوند .
برای نتیجه گیری خوب تر بایستی در روز ششم یا این که این که هفتم پس از انکوباسیون یک توشه زمینه امتحان قر ار گیرد و بعد در روز چهاردهم . در حالتی که از شیوه Canding نتوانستیدبه خیر و نیکی تخم را زمینه امتحان قرار دهید ٬ تمام تخم هایی که در نقطه پایان انکو باسیون جوجه نشده اند بایستی شکسته و مسئله آزمون قرار گرفته و تقسیم بندی شوند .
 1-
نسبت نرو ماده اگر چه نسبت یک نر به ماده (1:1) در وهله ی اول برای بارور سازی مناسب می باشد ولی سازش و قبول می تواند ایراد ساز باشد . نا سازش در بین زوج ها ممکن می باشد وجود داشته باشد . ولی این هنگامی می باشد که شتر مرغ ها در انتخاب زوج خود آزاد نیستند اما این انتخاب که به چهره طبیعی فیس می گیرد گهگاه در مزارع تجاری مقدور نمی‌باشد . البته شخصی که مسئولیت مزرعه را دارد کار کشته میباشد رفتارهای شتر مرغ را مشاهده نماید و سازش آنان را تشخیص دهد . البته فراموش نکنیم که این عمل وقت گیر می باشد . نسبت نر به ماده می تواند 1:2تا 1:4 باشد . البته 1:4 چندان مناسب نیست چون ممکن میباشد شتر مرغ نر نتواند با همگی ی آن‌ها جفتگیری کند و همین مساله باعث ساز افزایش تخم های بی نطفه می شود .
2-روش ماشین جوجه کشی
جفت یابی و جفت گیری قطع از مسائل نسبت نر و ماده ٬سیستم جفت بابی می تواند از عامل ها اثر گذار باشد .
این سیستم را میتوان با دقت به تعداد نر ها در محوطه جفت گیری به 2 جور تقسیم کرد: الف ) سیستم تکی 10 :در این سیستم فقط یک شتر مرغ وجود داراست .
ب ) سیستم اجتماعی :در این سیستم بیش از یک شتر مرغ نر وجود دارد . سیستم تکی موقعی مناسب می باشد که بخواهیم سابقه باروری و زاد و ولد را برای فروش بعدی در خصوص شتر مرغهای نر یگانه و یا این که این که یک مجموعه تصویب کنیم . مشکلی که در این سیستم ممکن می‌باشد به وجود آید مساله گزینش زوج هست یعنی این که مثلاً شتر مرغ نر رغبت دارااست با تعداد خاصی از پرنده های ماده جفت گیری کند .درصورتی که این سیستم را اعمال کنیم و در آن مشاهده کردید که شتر مرغ نر با پرنده های یگانه جفت گیری میکند و یا برخی پرنده های ماده وی را نمی پذیرند باید شتر مرغ را عوض نمائید . در حالتی که چه همین کار نیز خود می تواند سبب استرس و اضطراب شود و تخم گذاری را برای مدتی متوقف کند .
در پیش‌رو سیستم تکی می توانایی از سیستم اجتماعی به کارگیری کرد تا از مشکل ها مطرح گردیده در امان بود . در این مسئله شتر مرغ های ماده در قلمروی شتر مرغ های نر تکان می نمایند و بدین ترتیب حق گزینش خواهند داشت . به یاد داشته باشید که شتر مرغ های نر پرخاشگر می باشند و دوچندان متمایل به جنگجویی می باشند . حد اقل تا زمانی که قلمرو خود را معین نمایند (مرزهای فیزیکی دربین این قلمرو ها وجود ندارد بلکه شتر مرغهای نر آنرا می شناسند )٬ قرار دادن تعداد زیادی شتر مرغ نر ممکن هست سبب ساز ارتقاء درگیری در فی مابین شترمرغها شود و باروری کم شود . با توجه به اندازه محوطه ٬قرار دادن 3یا4 شتر مرغ نر در هرقسمت مطلوب میباشد . این تعداد را میتوان در محوطه های تعالی ارتقا اعطا کرد (برای داده ها بخش اعظم به فصل بعدی مراجعه فرمایید ) .
2- سن پرنده های مولد : سن در تخم گذاری و اندازه نطفه راجع به ار بودن و مساعد بودن برای مولد شدن یک پرنده فراوان با اهمیت می‌باشد . گر چه پرنده ها نر جوان حالت ظاهری مولد بودن را از خود نشان می دهند ولی به خوبی قدرتمند به جفت گیری و ایجاد نیستند .
همان گونه که قبلاً نیز گفتیم فصل ایجاد حدوداً 6 تا 8 ماه طول می کشد و مقطع بندی بستگی به عرض جغرافیایی و نیمکره شمالی یا این که این که جنوبی دارد .در اوایل دوره جفت گیری ٬بی نطفه بودن و نامساعد بودن تقریباً موردی عادی می باشد . زیرا مال ماده 7 تا 14 روز قبل از فرآورده نر قابلیت و امکان ساخت پیدا مینماید . در هر فصل تولید نطفه دار بودن در میانه تخم گذاری به نقطع ی عطف خود می رسد و پس از آن کاهش می یابد . تعداد تخم های فارغ از نطفه که در نهایی عصر ی تخم گذاری تولید شوند بیش خیس از تعداد ی هست که در اوایل فصل ساخت شده اند .به این ترتیب نطفه دار بودن با بزرگتر شدن پرندگان در تمام فصل ارتقاء می یابد . این مقاله تا زمانی که به برهه زمانی ثابت رسد ادامه دارد (یعنی مدت ثباتی که پس از رویش حاصل میشود)سپس تا یک‌سری سال سپس این موقعیت کاهش می یابد . ادله این کاهش را می توانایی کم شدن قدرت کاهش میزان جفتگیری و کاهش تولید اسپرم دانست . در جاهایی که در مزرعه داری مطلوب می‌باشد ٬مساعد بودن و نطفه دار شدن در پرنده ها از پنجمین تا بیستمین فصل جفتگیری دوچندان بالاست .
4-عوامل
ژنتیکی(وراثت): از این حیث تفاوت قابل توجهی در در بین مدل های متعدد شتر مرغ و یا دسته های اصلاح گردیده وجود دارااست .همان گونه که در نوع طاووسیان اهلی اسپرم سازی موروثی می باشد در زمینه شتر مرغ نیز مقاله به همین شکل است . از بعضا گزارشها و پژوهش ها در این خصوص در می بابیم که شتر مرغ گردن قرمز رنگ رنگ مقداری بخش اعظم دارای انرژی و رغبت جنسی هست . نطفه دار بودن تخم در این پرنده ها یه خرده بیشتر هست و پرنده بضاعت و توانایی جفت گیری با ماده های بیشتری را دارد . متاسفانه مقایسه ای در میان کیفیت مایع حاوی اسپرم در پایین دسته های شتر مرغ فیس نگرفته میباشد .
5-
تغذیه این مورد برای پرنده ها در درحال حاضر رویش و بزرگسالان مضاعف حساس می باشد . تغذیه خوب پرنده را به حداکثر بضاعت و توان تولید نظیر می رساند . نبود های دارای اهمیت یا این که فرعی در کیفیت یا این که این که کمیت غذایی می تواند تاثیر مثبت ومنفی روی ساخت تخم وعوامل دیگر بگذارد . مثلاً گرسنگی برای 6 روز می تواند سبب ساز به کاهش قابل دقت در مایع حاوی اسپرم شود و برهان آن کاهش ترشح برخی هورمونهای ذی‌ربط در بدن می باشد . زمانی که سوء تغذیه به شکل کناره ای باشد ٬شتر مرغ ماده تخم گذاری خود را به وزن ارگانیک تخم انجام می دهد ولی شتر مرغ نر بضاعت ساخت مقدار مطلوب مایع دربردارنده اسپرم را ندارد تا بتواند تمام تخم ها را نطفه دار نماید . کلسیم تاثیر بسزایی روی نهاد های ایجاد مانند خصوصاً در پرنده ماده دارااست . پرنده نر باید رژیمی داشته باشد که مشتمل بر 3تا4 درصد کلسیم باشد . نبود در این مواد ممکن می باشد سبب ساز کم کاری و ناتوانی بیضه ها شود . وقتی که فصل ساخت تمام شد ٬پیشنهاد می شود که پرنده نر جدا شود و رژیم غذایی با کلسیم ناچیز داشته باشد . این جریان تا فصل بعدی ادامه خواهد داشت . شتر مرغ های نر جوان می بایست به صورت غیر وابسته تغذیه شوند تا وقتی که نماد ها ایجاد مثل را از خود نشان دهند و گذشته از این که با پرنده های ماده جفت گیری کنند . این مسائل به ما اطمینان می دهد که رویش و فیس گیری بیضه ها به رخ طبیعی جریان خویش را داشته می باشد . کمبود ویتامین A,E و سلنیوم نیز می تواند منجر به بی نطفه بودن و نامساعد شدن شود .
6-
سلامت واضح می باشد که پرنده های ضعیف و مریض امیدی برای ساخت مانند ندارند . این موقعیت غیر مناسب در سلامتی می تواند ریشه در انگلهای داخلی داشته باشد مثل نماتدها 11 که یک عدد از عامل ها حساس در بی نطفه شدن و ناتوانایی پرنده ها در تولید است . حضور کرم های انگلی نیز میتواند پرنده را ناتوان نماید چرا که اشتهای پرنده قلیل می گردد و در ادامه باعث ساز کمبود مواد مغذی و مسئله نیاز تن میگردد . پرندگانی که در ظواهر به نظر سلامت می آیند ممکن هست در گیر بیماریهای مزمنی باشند که قادر است تلاش آن ها را در تولید نظیر کاهش دهد . بیماری سل 12 ٬ اسپرژیلوس 13 (بیماری عفونی قارچی )٬کوکسیدوز14 بیماری انگلی واگیردار در دستگاه گوارش در تمام دسته های این پرنده یافت می‌شود . زخم دیدگی هر یک از نصیب های تن مثل بالها و سرو پاها می تواند به تیتر دلیلی مانع در ساخت نظیر باشد . به عبارتی طور که قبلاً گفتیم رنگ سیاه در بالهای پرنده نر به برهان نبودن هورمون تولیدی در نهاد جنسی میباشد . یک پرنده نر بالغ با پر های کاملاًمشکی که گهگاه دارنده فعالیت های جنسی مشابه به ماده میباشد و از راه و روش کلوآک کار میکند٬ قوی به تولید مثل نمی باشد و یا این که این که ممکن می باشد دچارعدم کارآیی دستگاه جنسی (شامل بیضه یا این که تخم راه)شود . دست اندرکاران آناتومی هم می‌تواند در بی نطفه بودن تاثیر بگذارد مثلاً انحراف در دستگاه تناسلی نر که در این رخ جفت گیری میسر نیست . پایین افتادگی یا این که جابه جایی در دستگاه تولید نظیر به ندرت در فصل جفت گیری دیده می شود و یا در وضعیت نامساعد هوایی ٬اما درصورتی که این مسائل ادامه پیدا نماید ٬ ممکن می باشد سبب ساز به زخم دیدگی آلت تناسلی شود .
7-
آبستن کردن یا این که تلقیح تصنعی و تصنعی و مصنوعی 15 (Al) این فعالیت یک عدد از مهم‌ترین تکنیک های مورداستفاده برای اصلاح ژنتیکی در حیوان ها است . روشهایی برای بارور کردن روی خوک٬ گاو ٬ کوسفند٬ بز٬اسب٬سگ٬ مرغ و خروس اتخاذ شده است .اساساً (Al) شامل یک‌سری سطح می باشد : جمع آوری مایع حاوی اسپرم ٬ارزیابی آن٬ حفظ و رقیق کردن و نهایتاً بارورکردن پرنده های ماده ٬ تلاشهای زیادی برای انجام چیره این طرح روی شتر مرغ در ایالات متحده چهره گرفته است و محاسنی هم برای این صفت خواهد داشت .
8-
استدلال ها محیطی عمده پرندگان با تغییرطول نور روز برای آغاز جفت گیری تحریک می شوند این مطلب در قضیه شتر مرغ نیز صحیح گو است . با ارتقا طول روز٬ متابولیسم پرنده٬ (در فرآورده ماده ونر)تغییر مینماید و شرایط مطلوب برای ساخت تخم و اسپرم ایجاد می شود . برنامه ریزی های مناسب و دمای زیاد بالا یا این که این که ذیل و بارش باران هم قادر است تاثیر گذار باشد .این تاثیر ممکن می‌باشد غیر بدون واسطه باشد ٬یعنی اندازه اشتهای پرنده را کم نماید و یا این که مستقیماً تعداد جفتگیری را قلیل نماید . عامل ها دیگری مثل وجود خطوط فشار قدرتمند و یا این که این که پرنده ها و حیوان ها شکار کننده و امکانات مزرعه ممکن است در اخلاق و رفتار جفتگیری پرنده ها مشکل ساخت نماید . ازدحام بیش از حد تاثیر منفی خواهد گذاشت . چون فضای کافی و مطلوب برای جفت گیری وجود ندارد .
9-
محوطه جفت گیری اساساًباید اظهار کرد که هر چه محوطه بزرگتر باشد ٬بهتر است . اما استفاده به دست آوردن از محفظه بسیار گرانقدر هزینه های زیادی دارااست . بنابر این بایدتصمیم عاقلانه ای برای مقدار محوطه گرفت . کمیته رعایت حقوق و دستمزد و دستمزد حیوانات در انگلیس پیشنهاد می‌نماید که هر آکر (4/0 هکتار) نباید بیش از12 شتر مرغ باشد . این اندازه بیشترین حد را نشان می‌دهد . شتر مرغ طبیعتاً از محفظه های باز استقبال می‌کند . واضح می باشد که شتر مرغ هایی که در مزارع مراقبت می شوند از محفظه های بزرگ استعمال نمی کنند (حتی در حالتی که ارزش زمینی قلیل باشد )اما این پرنده می بایست فضای کافی برای قدم زدن ٬دویدن٬به دنبال علوفه رفتن و جنبش نر و ماده برای تعیین یکدیگر را داشته باشند . براین اساس حد اقل کناره و کنار برای 2 یا این که این که 3 شتر مرغ بالغ (یا یک شترمرغ نر و 2 ماده )501 هکتار میباشد . برابر با 25/0 آکر . درصورتی که تعداد بیشتری در یک به دور و دور و اطراف حفظ شوند مسلماًمحوطه بایستی بزرگتر شود . یعنی حد اقل 3/0 هکتار برابر 75/0 آکر برای 4 تا6 شتر مرغ و 6/0 هکتار برابر با 5/1 آکر برای 8 تا 12 پرنده و این فرایند به همین ترتیب به نسبت ادامه می یابد . البته حتمی به ذکر می باشد که شتر مرغ در فضای مناسب بهتر جفت گیری می کند (یعنی محطه ای بیش از دست کم اندازه ابلاغ شده) . فضاهای مناسب با جذب مناسب آب و کف ماسه ای را باید برای فضای تولید مثل شتر مرغ انتخاب کرد . بدور و دور و بر این محوطه باید با ارتفاعی دست کم برابر 5/1 متر محصور شود . این حصارها می بایست چوبی یا سیمی باشد . کناره های محوطه بایستی ترجیحاً گرد باشد که خطرات برخورد و ضربه دیدن را کاهش دهد . توصیه می شود که فضایی مانند راه رو فی مابین حصارهای محوطه ها وجود داشته باشد تا به این ترتیب از پیکار و زد خورد در میان شتر مرغان نر پرهیز شود .
10-
جمع آوری و محافظت تخم : تخم ها معمولاًجمع آوری می شوند و برای جوجه کشی محافظت می شوند . این مقاله امری معمولی در کمپانی ها و در مزارع تجاری می باشد . تخم ها توده آوری می شوند تا به یک خصوصی برسند که یک دستگاه جوجه کشی را مالامال نمایند . محافظت صحیح تخم ها قبلی از قرار دریافت کردن در دستگاه به میزان خویش عملیات جوجه کشی اهمیت دارد . جابه جایی های شدید و بی دقتی در حمل و نقل باعث جراحت دیدن ساختار داخلی تخم می‌شود وبه جنین صدمه می زند . پس از حمل و نقل سفارش میشود که تخم ها را برای مقطع وقتی 24 ساعت پیشین از قرار دادن در دستگاه بی حرکت بگذارید .
عده
آوری تخم آلودگی های باکتری ممکن می باشد یک تخم کاملاًسالم را وخیم نماید و از در در بین غالب شود . باکتری قادر است از راه و روش دریچه ها روی مرحله پوسته تخم مرغ وارد شود . این مسائل درصورتی که تخم کثیف و آلوده یا این که خیس باشد سرعت بیشتری پیدا می نماید .
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.